Saltar apartados

Departament d'Edificació i Urbanisme

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

20/11/2019
Jornada Tècnica de l'empresa PEYGRAN

 

El pròxim pròxim dia 5 de desembre d'11.00 a 12.30 h en la sala d'actes de la Politècnica IV, l'empresa PEYGRAN realitzarà una Jornada Tècnica sobre els paviments elevats exteriors.

S'ensenyaran mostres de plots, rajoles i complements per a poder veure'ls i tocar-los.

Us convidem a participar en aquesta jornada.

07/11/2019
Jornada Tècnica gratuïta (prèvia inscripció) de prevenció: Integració de la prevenció des del projecte. Noves eines i tecnologies per a una integració eficaç

         

Data: 15 de novembre de 2019
Horari: 9:30-14:15 hores
Lloc: Saló d'Actes de l'edifici Politècnica IV de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant  
         
La jornada és gratuïta, però l'aforament limitat, per la qual cosa per a assistir és NECESSARI INSCRIURE'S prèviament ací:
https://www.fundacionlaboral.org/formulario/jornadas-tecnicas-de-divulgacion-flc-oppc-universidad-de-alicante-15112019

El pròxim 15 de novembre es celebrarà en el Saló d'actes de la Politècnica IV de l'Escola Politècnica Superior d'Alacant una jornada tècnica que abordarà les novetats i aspectes fonamentals per a una correcta integració de la prevenció de riscos laborals des de la fase de projecte.

És una jornada dirigida a estudiants i titulats tècnics de prevenció de riscos laborals, arquitectes, arquitectes tècnics o enginyers, doncs es van a abordar tant qüestions a tenir en compte en l'elaboració del projecte com per a l'execució del mateix des del punt de vista de la prevenció de riscos laborals.

Aquesta jornada resulta especialment enriquidora, atès que, a més de tractar una de les assignatures pendents, com són els aspectes de seguretat i salut a tenir en compte des de la pròpia concepció del projecte, abordarà les noves tecnologies i eines sobre la gestió de la PRL en les obres de construcció. 

Per a açò, s'exposaran diversos exemples, mitjançant utilització d'una aplicació específica que permet la integració PRL en entorn de treball col·laboratiu BIM, i que ha sigut desenvolupada per la Fundació Laboral de la Construcció i l'empresa CYPE Enginyers. 

Així mateix, es mostraran les noves solucions i avanços tecnològics, que s'estan incorporant en el mercat, en matèria de mitjans de protecció col·lectiva i equips temporals de treball, per al correcte desenvolupament de les activitats més importants i habituals en obres d'edificació, que porten implícites el risc de caiguda a diferent nivell. 

De tots aquests aspectes especialitzats en matèria de PRL en el sector de la construcció, ens traslladarà la seua visió, coneixement, i experiència en la matèria, dues institucions tan importants i especialitzades en aquesta matèria, com són l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant i l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball d'Alacant.

10/06/2019
EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA DEL GRUP DE RECERCA AEDIFICATIO

 

Exposició fotogràfica del treball realitzat en els últims deu anys pel grup de recerca Aedificatio, compost per investigadors de les universitats d'Alacant, Granada, Màlaga, Milano, l'Havana i New York en col·laboració estreta amb l'Associació Tetuán Asmir i institucions de la ciutat.

 

31/05/2019
1 de juny, xarrades en la seu d'Alacant
El grup de recerca AEDIFICATIO organitza les següents xarrades que tindran lloc el dia 1 de juny de 2019 en la seu de la Universitat d'Alacant del carrer Sant Fernando, en la Sala Patrimonial:
- "Arquitectura i sostenibilitat. Reflexions per al compromís comunitari". Arquitecta Anna Maute, Berlin. (18.00 hores)
- "Metodologia BIM aplicada al patrimoni. Casos d'estudi en l'arquitectura Àrab". Arquitecte Giacomo Sorino, Bari. (18.30 hores)
- Taula Redona del "International Working Group" (19.00)
26/03/2019
Presentació llibre "Health, Wellbeing and Sustainability in the Mediterranean City: Interdisciplinary Perspectives (Routledge)"

 

La presentació tindrà lloc el dimecres 27 de març a les 19.30 hores en IAC Juan Gil-Albert. Casa Bardín. Sant Fernando, 44. Alacant.

Decarregar invitació

04/03/2019
Mostra bibliogràfica: Urbanismes. Dones pioneres de l'urbanisme contemporani

 

La Biblioteca de Geografia en col·laboració amb l'Àrea d'Urbanística i Ordenació del Territori organitza amb motiu del Dia Internacional de la Dona la mostra bibliogràfica URBANISMES. Dones pioneres de l'urbanisme contemporani, que estarà situada en l'entrada de la biblioteca del 4 al 25 de març 2019.

 

 

Departament d'Edificació i Urbanisme


Universitat d'Alacant
Politècnica IV, mòdul III, 1a planta
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3652

Fax: (+34) 96 590 3820

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464